/>

Mat og måltider i barnehagen

Et sunt og variert kosthold har betydning for helsen her og nå, men fordi vi etablerer vaner tidlig i livet, kan det også få betydning for helsen på lang sikt. Gode opplevelser, varierte smakserfaringer og fokus på selvstendighet er viktig ved våre måltider.

I Norge går nesten alle barn i barnehage. I tillegg har de fleste barn fulltidsplass og de inntar dermed kanskje så mye som 40-60 prosent av energien de trenger i løpet av en hverdag i barnehagen. Det er derfor viktig at det som serveres av mat i barnehagen, er av god kvalitet og Helsedirektoratets nasjonale føringer for mat og måltid i barnehagen er derfor førende for oss.

I Borgestad er det 3 måltider hver dag.

• Frokost: serveres avdelingsvis klokken 08.30 og de som ønsker dette måltidet i barnehagen har med matpakker hjemmefra. Melk servers av barnehagen.
  • Lunsj: serveres avdelingsvis i tidsrommet 11.00 - 12.00 og barnehagen står for all maten. Tre av ukedagene er det smørelunsj og to dager er det varmmat. Det serveres som hovedregel smakebiter av frukt eller grønnsaker til alle lunsjmåltidene. De dagene det er varmmat serveres det spiseklart av Barnehagematen.no.
  • Mellommåltid /frukt: servers hver dag klokken 14.30 og består av knekkebrød og fruk eller grønnsaker

Barnehagematen

Barnehagen får levert varmmat fra Barnehagematen hver tirsdag og torsdag. QR koden under kan skannes for mer informasjon.

• QR koden viser deg dagens rett
  • QR koden gir deg innholdsfortegnelsen
  • QR koden, ett oppslagsverk over rettene i menyen vår
  • QR koden gir tilgang til menyen og viser hva barna får servert i barnehagen.

Mat ute/på bål

Vi smører ofte lunsj og går på tur og i vinterhalvåret når det ikke er bålforbud hender det rett som det er at vi bytter ut smørelunsjen med bålmat. Det er stor stas.

Bursdag

Barnas bursdager feirer vi med brask og bram, men følger Helsedirektoratets anbefalinger og gjør det uten søtsaker, kaker eller is og med fokus  på felles og gode opplevelser