Hus med sjel i landlige omgivelser

Kort historikk

Borgestad barnehage ble etablert som 2-avdelings heldagsbarnehage høsten 2005.

Før det holdt Borgstad korttidsbarnehage til her. I 2005 gikk Lier kommune bort fra kommunalt driftstilskudd til korttidsbarnehagene, og derfor besluttet eierne å utvide til heldagsbarnehage. Nordal Vel er huseier, og i samarbeid med vellet, ble nødvendige ombygninger av lokalene iverksatt.

Utforming og beliggenhet

Huset med ”gammelt og nytt i skjønn forening” gir hus med sjel. Vi setter ekstra stor pris på at vi har god plass inne som ute. Våre lokaler gir  muligheter til inndeling av barnegruppene til mindre grupper.

Barnehagen har 2 avdelinger. Lykkeliten er småbarnsavdeling for barn 0-3 år, og Regnbuen er avdeling for barn i alderen 3-6 år med aldersdelte grupper. Det vil være variabel størrelse og sammensetning i barnegruppene fra år til år.

Vår utelekeplass innbyr til lek for liten og stor. Det er viktig med lekeapparater med ulik vanskelighetsgrad for at alle skal få oppleve mestring og glede. I tillegg har vi spennende skogstomt med alt det har å by på, blomster, bær, kongler, småkryp, ekorn og fugler.

Vi har ”verdens morsomste” akebakke om vinteren.

Barnehagen ligger landlig til ved skogbrynet på Nordal, tett ved eplehager og bondegårder.

Nærmeste nabo er Nordal skole. Vi går ofte tur over gjerdet for å leke på deres skoleplass. Spesielt morsomt å spille fotball på stor fotballbane!

Nærmiljøet byr på unike muligheter for aktivt uteliv.

”Plassen vår” oppi skogen er et fast turmål for Regnbuen. Her er det stor aktivitet med hyttebygging, spikking og lek i bekken. Det er klatring og balansering. Pil og bue og fiskestangproduksjon.

Vi koser oss rundt bålet ute, eller gjør opp varme inni lavvo-hytta vår. Her inne koser vi oss på reinsdyrskinn. De minste har hvilestund under reinsdyrsfellene mens de hører på eventyr.