Foreldreeid barnehage med sjel og varme

Borgestad barnehage ligger solrikt, landlig og idyllisk til i et spennende kråkeslott av et hus midt mellom eplegårder og nye villafelt i Lier kommune.

Borgestad barnehage ble etablert som  en 2-avdelings heldagsbarnehage høsten 2005. Før det holdt Borgstad korttidsbarnehage til her, men i 2005 gikk Lier kommune bort fra kommunalt driftstilskudd til korttidsbarnehagene, og det ble derfor besluttet å utvide til heldagsbarnehage.

Nordal Vel er  eier hus og eiendom, så i et samarbeid med dem ble nødvendige ombygninger av lokalene iverksatt. 

 

Hverdagen 

I hverdagen har vi hovedsakelig organisert oss som 2 team Lillesalen som består av 1 åringer (Lykkeliten) og 2 åringer (Bjørner) og  Storsalen som består av ca. 45 barn i alderen 3-6 år.  Storsalen deler vi igjen inn i 2-3 mindre grupper med variabel størrelse og sammensetning fra år til år. Hvert enkelt barn er unikt og har ulike behov, så her er det mye gruppedeling ut fra tema, dagsplan og hensiktsmessig organisering. 

 

 

Huset

Huset med ”gammelt og nytt i skjønn forening” gir hus med sjel og  mange spennende muligheter og mange muligheter til inndeling i mindre grupper. I første etasje holder barna til, mens i andre etasje har vi kontoret og arbeids/grupperom. 

 

Gymsal:

En gang i uka er 2-6 åringene så heldige å få bruke gymsalen på Nordal skole som er "naboen vår". Da vandrer vi glade og forventningsfulle gjennom porten til skolegården klar for nye opplevelser og mye fysisk aktivitet. 

 

 

Uteplassen:

Barnehagen ligger landlig til ved skogbrynet på Nordal, tett ved eplehager og bondegårder. Vår utelekeplass er variert, innbyr til lek for liten og stor og er kanskje litt annerledes i forhold til vanlige barnehageområder. Rett utenfor barnehagen har vi sykkelbane og sandkasser tilgjengelig. 

I tillegg til utområdet vårt, er vi så heldig å ha Nordal skole som nærmeste nabo og her kan vi låne uteområdet med husker og ballbinge innimellom. 

 

 

 

I "skogen vår"

Store deler av tomten til barnehagen er ulent og skrånet naturtomt, noe som gir fantastiske muligheter til motoriske stimuleringer,  kombinert med alt det andre naturen har å by på av blomster, bær, kongler, småkryp, ekorn og fugler.

På naturtomten  har vi også satt opp noen tradisjonelle lekeapparater som sklier, klatrehus balanseleker som sklir godt inn i dette naturlige miljøet.

I skogen vår  har vi har også en stor trelavvo. Lavvoen har varmovn og rundt ovnen er det mange sitteplasser. Her kan vi lukke døren igen og nyte lunsjen ute enten fra matpakken eller fra en gryte på ovnen. 

Her er det stor aktivitet med hyttebygging, spikking og lek i bekken. Det er klatring og balansering, pil og bue, fiskestangproduksjon og ellers det som naturen har å by på og som måtte fenge interessen vår der og da.